Mitä viikonlopussa tapahtuu?

Mennään Eteenpäin -viikonloppu on tiivis ja intensiivinen kokonaisuus, joka kestää perjantai-illasta sunnuntai-iltapäivään. Viikonloppu rakentuu pala palalta, ja on tärkeää olla mukana alusta loppuun saakka. Ohjelma on tarkoin suunniteltu, ja työskentely tapahtuu alustusten, henkilökohtaisen pohdiskelun ja parityöskentelyn vuorotteluna. Ryhmätöitä ei viikonlopussa ole.

Vetäjinä on neljä avioparia, joista yksi on pappispari. Viikonlopun kuluessa käydään lävitse avioliiton tunnevuorovaikutukseen liittyviä asioita keskittyen erityisesti puolisoiden väliseen kommunikointiin eri elämänalueilla. Valmiita malleja tai ratkaisuja ei tarjota, vaan toimivia, käytännönläheisiä työkaluja parisuhteen syventämiseksi. Työkalujen käyttöä myös harjoitellaan käytännössä. Viikonloppu on tarkoitettu vain aviopareille, sinne ei voi ottaa mukaan lapsia eikä lemmikkejä.

Viikonloppu alkaa perjantai-iltana noin klo 18. Ilta päättyy noin klo 21.30. Lauantaina työskentely alkaa aamiaisesta ja jatkuu noin klo 21 saakka, iltapäivällä on suunnilleen tunnin mittainen tauko. Sunnuntaina ohjelma päättyy yhteiseen juhlaan ja kotimatkalle suunnataan noin klo 17.